Den iskalde, arktiske luftmassen som har spredt seg utover Midtvesten de siste dagene, er spådd å være den kaldeste i moderne tid, ifølge den amerikanske føderale værtjenesten. Mens flere stater har erklært unntakstilstand, advarer den føderale værtjenesten om at du risikerer å få frostskader i løpet av minutter hvis du oppholder deg utendørs i kulden.

Så langt er minst åtte personer bekreftet omkommet, ifølge ABC News. Storbyer som Chicago har målt temperaturer helt nede i 30 minusgrader, som bare er to grader unna kulderekorden som ble målt i byen i 1985. Staten Illinois bikket torsdag 38 minusgrader som er ny kulderekord, skriver Washington Post.

Til tross for myndighetenes oppfordring om å holde seg inne, var det enkelte transport- og service-arbeidere som måtte trosse sprengkulden for å gå på jobb. De amerikanske budselskapene FedEx og UPS, samt shoppinggiganten Target har måttet tåle skarp kritikk på sosiale medier for å holde åpent de siste dagene, skriver Marketwatch.

«Livstruende temperaturer»

Mens 1500 flyavganger er blitt kansellert fra Chicago, som er en av USAs travleste flyplasser, har myndighetene i Illionis, Wisconsin og Michigan erklært unntakstilstand. Det amerikanske postvesenet, U.S. Postal Service, har stanset sine leveringer eller deler av den, i enkelte stater.

Marketwatch viser til en twitterbruker fra Illinois gir oppmerksomhet til et UPS-bud som leverer en pakke i det han kaller «livstruende temperaturer».

En talsmannen fra UPS forteller nettstedet at de leverte til enkelte områder, og at nettsiden deres viser at de hverken leverer eller plukker opp pakker på over 150 postnummer.

Target får kritikk

Mens flere amerikanske bedrifter og selskaper holder stengt, får shoppinggkjeden Target hard medfart på sosiale medier for å holde butikkene åpne i kulden.

– Ansatte blir tvunget til å jobbe i morgen på en dag hvor pendling kan være dødelig, skriver en Twitter-bruker som Marketwatch refererer til.

En talsmann fra kjeden forteller nettstedet at alle butikker er åpne til vanlige åpningstider, og at de oppfordrer de ansatte til å samarbeide med sine ledere «for å sikre at de kan ta avgjørelser om deres arbeid som vil holde både dem og deres familier trygge».(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Se hvordan de får togene til å gå i sprengkulden
Med 45 effektive minusgrader er det bare én ting som nytter i Chicago.
01:13
Publisert: