– Gerhardsen skal gjennomføre byrådets oppvekst- og kunnskapspolitikk. Med sin brede ledererfaring og kompetanse vektlegger Marte Gerhardsen at læring i skolen er avhengig av at barn og unge har en trygg oppvekst. Derfor skal Osloskolen framover samarbeide enda tettere med foreldre, andre offentlige tjenester og frivilligheten , sier byråd for oppvekst og kunnskap Inga Marte Thorkildsen i en pressemelding.

Gerhardsen har mastergrad fra London School of Economics og er i dag divisjonsdirektør for Helsedirektoratet.

Hun har tidligere etablert og ledet tankesmien Agenda, vært divisjonsdirektør i DNB, sittet i ledelsen for DNB Norge og vært generalsekretær for CARE Norge. Gerhardsen har også gjennomført aspirantkurset i Utenriksdepartementet og hatt ulike stillinger i departementet.

19 søkere

Stillingen som direktør for Utdanningsetaten er et åremål på seks år, med mulighet for fornyelse én gang. Astrid Søgnen hadde stillingen fra 2000 til 2018.

19 personer søkte stillingen.

– Jeg er både glad og ydmyk over muligheten til å utvikle Osloskolen videre sammen med 15 000 dyktige og engasjerte medarbeidere. Vi skal sørge for at alle elever har et godt og trygt læringsmiljø, og at de får kunnskapene de trenger for å være med å forme framtida , sier Marte Gerhardsen i pressemeldingen. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.