Totalt vil regjeringen bevilge 197 millioner til ordningen Kompetansepluss arbeid (tidligere Program for basiskompetanse i arbeidslivet, BKA) i år.

– Dette er en helt utrolig bra ordning som drar de store og overordnende diskusjonene om omstilling og kompetanseheving ned på jorda. Den er ubyråkratisk og enkel, og hvert år er det en stor oversøkning til ordningen, derfor ønsker vi å styrke den, sier kunnskapsmininister Torbjørn Røe Isaksen (H) til NTB.

Gjennom ordningen kan bedrifter søke om å gi ansatte opplæring i grunnleggende ferdigheter i lesing, skriving, regning, IKT eller til norsk- eller samiskopplæring. Ekstrabevilgningen i revidert budsjett er særlig ment å gå til å styrke digitale ferdigheter hos voksne.

Omfatter flere typer kursing

Bedrifter i en rekke bransjer bruker ordningen, som innebærer støtte til kurs og skolegang i arbeidstiden.

– Den brukes til alt fra å kurse ansatte i jobbens nye operativsystemer til norskopplæring på arbeidsplasser som har mange ansatte som trenger å lære seg norsk, forteller Isaksen.

Over 53.000 arbeidstakere har siden starten i 2006 fått opplæring på jobben på denne måten. Det er dokumentert at opplæringen fører til færre feil, bedre rapportering og motiverte ansatte. I tillegg blir flere ansatte rustet til å ta fagbrev, ifølge Kompetanse Norge , som har ansvar for ordningen.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Disse løper i Usain Bolts fotspor
Champs er Jamaicas største idrettsarrangement. Bak de kritthvite karibiske strendene, backbeatrytmer og lokalpils, kjemper Jamaicas yngste spurtfantomer som om livet stod på spill. Møt de raskeste menneskene i verden.
02:10
Publisert: