Arbeidstilsynet sier Tusenfryds berg-og-dalbane Supersplash ikke kan åpne igjen før fornøyelsesparken har kartlagt årsaken til ulykken der en sommervikar ble alvorlig skadd.

Den 18 år gamle vikaren fikk beinet i klem under en av båtene på berg-og-dalbanen da den skulle starte fra avgangsområdet i slutten av juli.

Tusenfryd har stengt attraksjonen etter ulykken. I sin tilsynsrapport skriver Arbeidstilsynet at fornøyelsesparken blant annet må kartlegge årsaken til ulykken og redegjøre for hvilke tiltak som skal iverksettes, før Supersplash kan åpne igjen.

– Vi skal ha en nøye gjennomgang og så vil vi iverksette tiltak for å unngå at en slik hendelse skal skje igjen, sier administrerende direktør Bjørn Håvard Solli i Tusenfryd til NTB.

Arbeidstilsynet skriver videre at Tusenfryd ikke hadde kartlagt ulykken da tilsynet ble gjennomført, og at «det foreligger brudd på bestemmelsene om kartlegging, risikovurdering, tiltak og plan.» Tilsynet vil også komme med en ulykkesrapport, som ikke er klar ennå.

– Tilsynet skjedde på et tidspunkt da vi ikke hadde forutsetning for å ha kartlagt alle detaljer rundt ulykken. Det er ganske naturlig så kort tid etter hendelsen, sier Solli.

18-åringens advokat Christian Lundin sier familien tar rapporten til etterretning, og at de legger til grunn at Tusenfryd vil følge opp vedtaket.

 

Les også: Boligbyggerne: Dette er «landets 10 verste boligkommuner»

Frp-topp i opphetet bensinpriskrangel med sjefredaktør på Facebook

- Vi er inne i den verste stormen

 

Se også: (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

- Enhver bilimportørs store, våte, drøm:

-Enhver bilimportørs store, våte drøm
Opels nye Astra hadde i dag snikpremiere i Norge.
02:09
Publisert: