Det velrenommerte arkitektfirmaet Niels Torp+ Arkitekter har vunnet et stort internasjonalt oppdrag i Midt-Østen. Arab Bank Coroporation har valgt de norske arkitektene til å tegne sitt nye hovedkvarter i Amman i Jordan.

Bygningen skal være på 36.000 kvadratmeter, og oppdraget ba arkitektene om å levere kreativitet på høyt nivå. Bygget skal stå ferdig i 2018.

- Vi ser at store internasjonale selskaper setter pris på kreativiteten vi arkitekter bringer med oss. For oss er Jordan et spennende marked og kundene har en iver for kreativ tenkning, noe som samsvarer godt med vår visjon, sier faglig leder Niels Torp.

Vet hvordan i Jordan

Arkitektkontoret har tidligere gjort et stort oppdrag i Jordan, da det vant jobben med å tegne hovedkvarter for flyselskapet Royal Jordanian Airlines.

- Vi tror at dette signalbygget er noe av grunnen til at vi ble invitert inn i konkurransen om å tegne ABC banks hovedkontor, så naturligvis har dette prosjektet en betydning. Samtidig ser vi at bransjen vår blir mer internasjonal. Vi får stadig positive tilbakemeldinger på våre norske prosjekter fra utlandet, sier Torp.

Arkitektkontoret har nå også blitt invitert til å være med i konkurransen om å tegne nytt hovedkontor til farmasiselskapet Hikma Pharmaceuticals, også dette i Amman i Jordan.. 

ABC Bank er en bank med avdelinger i 18 land i Midtøsten, grunnlagt og børsnotert i gulfstaten Bahrain. Banken omsatte for 6,3 milliarder kroner i 2013.

Kjente bygg

Niels A. Torp er en av veteranene i norsk arkitektur. Han ble i 1965 ansatt hos sin far og onkel i arkitektfirmaet Torp & Torp. Han ble partner i 1970 og overtok kontorets ledelse i 1974. Øyvind Neslein gikk inn som partner i 2014 Arkitekthuset har pr i dag ca 45 ansatte.

Niels Torps mest kjente prosjekter er British Airways hovedkontor, SAS' hovedkontor, Bi Campus Nydalen, Vikingskipet på Hamar, samt flere prosjekter på Aker brygge og Tjuvholmen, China Eastern Airlines hovedkontor i Shanghai, Statoilbygget i Bergen, Hotel Ørnen i Bergen og The Edge i Tromsø.

 

Les også: Regjeringskvartalets fremtid - Se alle forslagene (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.