Sør-Koreas statsminister Jung Hong-won leverte søndag sin avskjedssøknad med henvisning til ferjekatastrofen som kostet over 300 mennesker livet.

– Jeg ønsket å gå av tidligere, men førsteprioritet var å håndtere situasjonen. Det ansvarlige å gjøre var etter min mening å hjelpe før jeg trakk meg, sier Jung.

– Men jeg har besluttet å trekke meg nå, for ikke å være en byrde for administrasjonen, sier han.

Statsminister Jung Hong-won har måttet tåle krass kritikk, ikke minst fra de etterlatte etter ofrene for ferjekatastrofen, som anklager myndighetene for å ha gjort for lite og for sent for å redde passasjerene på ferja Sewol.

Av de 476 som var om bord da ferja kantret og sank utenfor kysten av Sør-Korea 17. april, ble bare 174 berget.

339 av passasjerene var elever og lærere som var på skoletur. Kapteinen og alle besetningsmedlemmene som overlevde ulykken, er pågrepet og siktet for grov uaktsomhet.

Les også:
Ebay-topp erkjenner skyld i innsidehandel  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.