Offisielt mener spanske myndigheter at de vil klare seg uten en internasjonal økonomisk redningspakke. Men avisa Economista skrev tirsdag at regjeringen ønsker seg 28 milliarder euro i kreditt for å kunne betjene lån som forfaller i oktober.

– Det som står på spill her, er en umiddelbar finansiell kollaps, skriver avisa, med henvisning til kilder i regjeringen som ikke ønsker å bli navngitt.

Rentene på spanske statsobligasjoner med ti års løpetid har de siste dagene ligger over 7,5 prosent. Nivået er det høyeste siden euroen ble innført og neppe bærekraftig på lengre sikt.

Krisehjelpen som Spania angivelig ønsker seg, vil ifølge Economista ta form av en «modifisert global redningspakke».

En «full redningspakke» skal ikke være aktuelt, siden dette blir for dyrt. Den spanske økonomien er den fjerde største i eurosonen og større enn Hellas, Irland og Portugal til sammen.

Det spanske utenriksdepartementet gikk i dag ut med en anmodning om snarlig pengehjelp fra EU til bankene i Spania, Frankrike og Italia - og hevdet at myndighetene i Italia og Frankrike også stilte seg bak kravet.

Les: Søreuropeere krever penger - nå

Uttalelsen vakte imidlertid sterke reaksjoner i Italia og Frankrike, som avviste blankt at de stilte seg bak et slikt krav til EU.

Les saken: Frankrike og Italia avviser kategorisk spansk kriseuttalelse (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.