OBS: Uttalelsen er senere blitt tilbakevist av franske og italienske mydigheter: Frankrike og Italia avviser kategorisk spansk kriseuttalelse

Tiltakene som innebærer direkte tilførsel av kapital til bankene, ble vedtatt på EU-toppmøtet 29. juni. Men det er ikke meningen at de skal tre i kraft før etter at det er opprettet et nytt felleseuropeisk finanstilsyn, noe som neppe skjer før i 2013.

Dette er ikke godt nok for Spania, Italia og Frankrike, ifølge en uttalelse som det spanske utenriksdeparementet hevdet at alle de tre landene stod bak. Der krevde landene at avtalen fra toppmøtet trer i kraft umiddelbart

– Hastighet er avgjørende for suksessen til ethvert europeisk tiltak, heter den angivelige felles uttalelsen fra de tre landene.

Den økonomiske krisen i Spania har forverret seg den siste tiden, noe som har utløst frykt for at landet vil trenge økonomisk krisehjelp. Vedtaket på toppmøtet i slutten av juni er ment å skulle hjelpe spanske banker som har problemer med å skaffe kapital.

Les også: Spania betaler kriserente for korte lån (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.