Rieber & Søn-aksjen, på sin side, går som en rakett.

Umiddelbart etter at børsen åpnet var Orkla-aksjen ned rundt en prosent. Men etter at morgenens pressekonferanse der oppkjøpet ble presentert var over, vippet Orkla litt opp igjen og handles opp 0,47 prosent til 43,21 kroner.

company:ork

company:rie

Mandag morgens store nyhet var at Orkla har inngått avtale med Rieber-familien om oppkjøp av Rieber & Søn. Transaksjonen verdsetter Rieber & Søn til 6,1 milliarder på gjeldfri basis.

Tommelen ned
Meglerhuset SEB Enskilda skriver i sin morgenrapport at prisen er høy til tross for høye synergier og en en riktig strategisk retning for Orkla.

Hos Carnegie er bedømmelsen enda krassere. Analytiker Preben Rasch-Olsen skriver at prisen er håpløst høy. Han betegner prisen som langt over lignende selskaper. Hans påpeker også at Orkla betaler en langt høyere for Rieber-aksjene enn det Orkla Foods er verdsatt til i Carnegies estimater.

- Gitt utviklingen til Rieber og verdensøkonomien, og utsiktene, så virker det merkelig å betale 66,6 kroner i dag, uansett strategisk rasjonale, skriver Rasch-Olsen ifølge TDN Finans.

Les også: Orkla kjøper et Rieber & Søn i motvind

Mens Orkla-aksjen faller, går Rieber & Søn-aksjen til værs. Aksjen er opp 77 prosent til 66 kroner etter at det har blitt krysset noen mindre poster. I oppkjøpet er aksjen verdsatt til 66,58 kroner og Orkla har allerede sikret seg over 90 prosent av aksjen etter forhandlingene med Rieber-familien.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.