Da bonusprogrammet Norwegian Reward ble opprettet i 2007, startet Norwegiansjef Bjørn Kjos egen bank fremfor å finne seg en samarbeidspartner. Rykter om mulig børsnotering for banken har svirret lenge. Neste uke legger selskapet frem kvartalstall, og trolig kommer også nyheten om børsnotering, skriver Finansavisen.

- Vi er midt inne i en prosess nå, der vi utreder hvorvidt Bank Norwegian skal børsnoteres eller ikke. Det kommer an på hva eierne ønsker seg; en utbyttemaskin, eller en lett omsettelig aksjepost, sier Norwegiangründer Bjørn Kjos til avisen.

Pengebinge
Etter seks års drift er selskapet blitt en pengebinge, med resultatmarginer på over 50 prosent. Etter hva Finansavisen erfarer er ledelsen nå nærmere børsnotering enn noen gang tidligere. Banken tilbyr blant annet kredittkortløsninger og andre forbrukerrettede tjenester.

Kjos opplyser selv om at han ikke har noen personlige meninger om hva selskapet bør gjøre, og at han ikke har satt seg så nøye inn i prosessen rundt en eventuell børsnotering.

- Det er fordeler og ulemper med begge deler. Nedsiden er at det blir større fokus på kortsiktighet, mens oppsiden er tilgang til kapital. Nå må vi se an hva som blir mest lønnsomt for oss, sier Kjos til Finansavisen.

Omstrukturerer
De siste dagene er det blitt kjent at Norwegian omstrukturerer virksomheten sin i nye datterselskaper. Blant annet skal ledelsen splitte fagforeningen for pilotene inn i en norsk, dansk og svensk gruppe.

Bank Norwegian eies 100 prosent av Norwegian Finans, der Norwegian Air Shuttle eier 20 prosent.

Les også:
Norwegian splittes i flere selskaper
Dreamliner fløy med kjempehull i skroget
- Luftfart er fortsatt sexy (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.