Saken er oppdatert fra syvende avsnitt.

Anders Bouvin er utnevnt til ny konsernsjef i Handelsbanken med umiddelbar virkning etter at Frank Vang-Jensen har fått sparken, opplyses det i en pressemelding.

Styret har gjort en omfattende vurdering, og besluttet at banken bør bytte konsernsjef umiddelbart, ifølge meldingen.

Styreleder Pär Boman, Handelsbanken. Foto: Fredrik Sandberg / Scanpix
Styreleder Pär Boman, Handelsbanken. Foto: Fredrik Sandberg / Scanpix (Foto: FREDRIK SANDBERG/ Scanpix)

- Beslutningen er kun relatert til personen. Handelsbankens langsiktige mål opprettholdes, sier styreleder Pär Boman i meldingen.

Styret begrunner avskjeden med at Vang-Jensen ikke fyller de kravene som trengs for å være sjef i Handelsbanken.

- Å lede banken krever et spesielt lederskap, langt mer sammensatt enn tradisjonell ledelse. Du kan være en fremragende leder og sjef, som Vang-Jensen har vært, men likevel ikke fullt ut oppfylle kravene til en administrerende direktør i Handelsbanken, sier Boman.

Dagens Industri, som viser til fjorårets årsrapport, skriver onsdag at Vang-Jensen har en tolv månedsoppsigelsestid og får med nær 15 millioner svenske kroner ut døren.

Der fremgår det også at Vang-Jensen mottok lønn og ytelser på 11,1 millioner kroner for ni måneders jobb i 2015.

På en pressekonferanse i Stockholm onsdag opplyser imidlertid styreleder Pär Boman at toppsjefen har en oppsigelsestid på 24 måneder, og at Vang-Jensen maksimalt kan motta 19 millioner svenske kroner.

Ifølge styrelederen ble jobben for tøff for Vang-Jensen, og at han ikke klarte lederoppgaven.

- Han levde ikke helt opp til de krav som  kan stilles en konsernsjef i Handelsbanken. Man kan også si at man gjorde en feilrekruttering, sier Boman til Di.se.

Danske Vang-Jensen har vært konsernsjef i banken siden mars 2015, da han overtok rollen etter nettopp Pär Boman.

Vang-Jensen har jobbet i Handelsbanken siden 1998, og blant annet vært sjef for Handelsbanken Danmark. I 2014 ble han administrerende direktør i Handelsbanken Sverige.

Bouvin, den nye konsernsjefen, kommer fra stillingen som visekonsernsjef i Handelsbanken. Han har jobbet i banken i 30 år, og har blant annet vært leder for Handelsbanken i Storbritannia.

Følg markedet med DN Investor

Hør DNs podcast der vi blant annet diskuterer høsten i aksjemarkedet, utsiktene for rentekutt og om bunnen er nådd for norsk økonomi.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

DN Ekspress er et nyhetsbrev fra Dagens Næringsliv. Få DN Ekspress rett i innboksen din til morgenkaffen eller bussturen, alle kan registrere seg her.

Les også:

Blåmandag for øyelege dnPlus  (+)

100 ansatte mister jobben i industribedrift på Herøya  

Anbefalt av DNTV:

Dette er dronen som forfølger deg
Slik gikk det da DN forsøkte å riste av seg norske Staakers nye drone.
01:07
Publisert:

Håper på suksess med The Airlander 10 - et luftskip som kan ta av og lande rett opp og ned og holde seg i luften i ukesvis
Selskapet bak, Hybrid Air Vehicles, håper luftskipet vil bli brukt innen bistand og frakt av varer til steder som ikke kan nås av vanlige fly. Skipet kan frakte opp mot 80 tonn og nå en hastighet opp mot 148 km/t
01:07
Publisert: