DNBs kunder ble mandag informert om at det nå ikke lenger vil være gratis med kontantuttak i bankens egne minibanker.

Fra 1. januar vil hvert uttak i DNBs minibanker i Norge med VISA og/eller debetkort koste 10 kroner, fremgår det i en melding som dukket opp i innboksen i nettbanken mandag.

Prisen for uttak i andre minibanker enn DNBs egne stiger fra 7 til 10 kroner.

"Vi jobber kontinuerlig med å digitalisere tjenestene våre. Vi har kommet langt i dette arbeidet og ønsker at kundene våre skal benytte seg av nettbanken og andre digitale tjenester i så stor grad som mulig", heter det i meldingen.

Fra og med 1. januar neste år må du ut med dobbelt så mye som før også ved kontantuttak på postkontor, post i butikk og bank i butikk. Her stiger prisene fra 10 til 20 kroner per uttak. Girobetaling samme steder stiger fra 75 til 100 kroner.

Kontantuttak i minibank i utlandet med Visa-kort stiger fra 35 til 40 kroner i pris, og tilsvarende for uttak med mastercard + 1 prosent.

Valutapåslag ved bruk av Visa-kort og/eller Mastercard i utlandet øker fra 1,75 prosent til 1,95 prosent.

"Du kan bruke banken din akkurat som før, men det vil være billigere for deg å gjøre så mye som mulig selv", skriver DNB.

Banken legger til at det fortsatt vil være mulig å ta ut kontanter i butikken når man handler.

Les også: Økte tap for Nordea i Norge

Norske storbanker mistenkt for brudd på EØS-regler

Mæland: Sør-Vestlandet må gå foran romfart

Følg markedet med DN Investor

Se DNtv:

Kjos: Fantastisk potensiale i langdistanse
Norwegian presenterte sitt beste resultat noensinne under resultatfremleggelsen for tredjekvartal 2016 torsdag. Norwegian-sjef Bjørn Kjos sier det er et fantastisk potensiale for videre vekst på langdistanse.
02:15
Publisert:

Bli med på kjøretur med den selvkjørende Teslaen (Video: Tesla)
Alle Tesla som produseres nå har fullstendig selvkjørende hardware
03:46
Publisert:

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.