DNB Markets kutter kursmålet på Hexagon Composites til 22 fra 30 kroner, men gjentar kjøpsanbefaling.

Det fremgår av en oppdatering mandag.

DNB-analytikerne skriver at kombinasjonen av en lavere salgstakt innen «Mobile Pipelines» enn estimert og prispress på drivstofftankene for naturgasskjøretøy, gjør at meglerhuset nedjusterer estimatene for Hexagon.

«Ledelsen guider for en fortsatt utfordrende utvikling i Q3 og på våre estimater innebærer dette at 2015 samlet sett vil bli en skuffelse», heter det.

DNB erkjenner at «Mobile Pipelines»-virksomheten varierer betydelig fra kvartal til kvartal, men er likevel klar på at det ikke ventes noen vesentlig bedring i resultatene her før i fjerde kvartal.

«Innenfor drivstofftanker holder volumet seg solid, på tross av utviklingen i dieselprisene, og utfordringene ligger i større grad på marginen som følge av prispress. Tyngden av to svake kvartal gjør at investorene må fokusere på 2016 for kunne se potensial i verdsettelsen og vi tar kursmålet ned fra NOK 30 til NOK 22 pr aksje. Vi gjentar en kjøpsanbefaling og venter at kursen vil reversere deler av fallet i etterkant av torsdagens rapport», heter det videre.

Ifølge DNB-analytikerne, vil ytterligere oppgang kunne avhenge av høyere visibilitet når det gjelder fjerde kvartal og 2016.

Les også:
- Dette ser ikke spesielt bra ut
NHH-professor: - Nordmenn bør tenke seg bedre om
Etter den søte kløe
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.