Sveitsiske USB må punge ut med mest: 4,5 milliarder kroner til britiske og amerikanske finansmyndigheter i tillegg til 944 millioner i bot til den sveitsiske markedsregulatoren. Sistnevnte har også ilagt USB en rekke betingelser og restriksjoner på hvordan valutahandelen skal drives i fremtiden.

Også amerikanske JP Morgan og Citigroup og de britiske bankene HSBC og Royal Bank of Scotland (RBS) er med i forliket som ble kjent onsdag.

I RBS og JP Morgan er flere hundre meglere suspendert eller sagt opp, og den ett år lange etterforskningen har strammet inn det nærmest uregulerte markedet, som er verdt rundt 34.000 milliarder kroner hver dag.

Det var ventet at også Barclays skulle være en del av forliket, men det britiske finanstilsynet sier etterforskningen av banken fortsatt pågår.

Les også: Asia i dag: Farlig japansk spill
Subsea 7 knaller til  

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.