Svenske myndigheter har stanset etterforskningen av tidligere Swedbank-sjef Michael Wolf uten å reise tiltale, skriver Financial Times onsdag.

- Jeg er lettet over at det nå er bevist at jeg er fullstendig uskyldig i anklagene mot meg.. Jeg har hele tiden vært sikker på at jeg alltid har fulgt lover og regler, som nå har blitt bekreftet av statsadvokaten, sier Wolf i en melding.

Wolf var toppsjef i Swedbank fra 2009 og frem til han ble sparket i februar 2016 etter anklager om irregulære finansaktiviteter.

Privat eiendomsselskap

Omtrent samtidig ble det kjent at banken hadde politianmeldt Wolf, som dermed kom under etterforskning av Ekobrottsmyndigheten – svenskenes svar på Økokrim.

Påstanden var blant annet at Wolf skulle ha handlet aksjer basert på innsideinformasjon, noe han selv benektet.

Ifjor høst avslørte dessuten Dagens Industri at medlemmer av toppledelsen hadde bygget opp et privat eiendomsselskap, i strid med bankens interne retningslinjer. Ved årsskiftet innledet Finansinspektionen etterforskning av banken.

Tre ut

I forrige måned fikk ikke Anders Sundström fornyet tillit som styreformann i Swedbank. Uken i forveien forlot finansdirektør Göran Bronner, som var sentral i det private eiendomsselskapet, banken.

Wolf er fortsatt ikke permanent erstattet som toppsjef i Swedbank, der Sverige- og Baltikum-sjef Birgitte Bonnesen fungerer i rollen.

- Det føles godt å legge denne historien bak seg og jeg ser nå frem til, full av håp, hva fremtiden måtte bringe, sier Wolf.

Swedbank-aksjen er ned 1,8 prosent på Stockholmsbørsen. Så langt i år er aksjen ned omkring 10 prosent.

Følg markedet på DN Investor

Les også:  Vekst kompenserer for tynnere marginer

Seier til Trump og Clinton i New York

Asia i dag: - Et eksistensielt øyeblikk for Kina (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Se DNtv:
Norge åpnet Nasdaq
-Føltes allright å starte Nasdaq-handelen
00:55
Publisert: