Tyrel Oates – en vanlig bankansatt i Wells Fargo - har blitt mannen alle i USAs banksektor snakker om. Denne ukens krev han mail til sin egen toppsjef, Johan Stumpf, og argumenterte for at han og alle de 300.000 ansatte i banken burde få en lønnsøkning på 10.000 dollar. Han kopierte for sikkerhetsskyld inn noen kolleger.

«Denne e-posten har blitt sent til hundretusenvis av Well Fargo-ansatte (Så mange jeg greide å legge inn fra den globale adresselisten i Outlook). »

Oates kriver at Wells Fargo leverte et overskudd i andre kvartal i år på 5,7 milliarder dollar.

«Så hvorfor ikke ta litt av dette og distribuer det til resten av de ansatte. »

Synes sjefen tjener mye

Han peker også på lønnen til toppsjefen.

«I fjor dro du inn over 19 millioner dollar, mer enn de fleste ansatte vil tjene på et helt liv. Jeg forstår at posisjonen din medfører byrder og ansvar. Men en grunnlønn på 2,8 millioner og bonuser på 4 millioner er i seg selv et hovedargumentene for inntektslikhet.»

Avisen The Charlott Observer har fått fatt i Oates, som sier han ikke er bekymret for å miste jobben etter mailen.

Han mener Wells Fargo – om han blir lyttet til – kan hjelpe å gjøre familiene til de ansatte lykkeligere og mer produktive . Samtidig vil det være god PR for banken.

Konkurransedyktig

«Fargo kan vise resten av USA og verden, at ja, store selskaper har et hjerte» skriver Oates.

Wells Fargo bekrefter overfor avisen at e-posten ble mottatt av toppsjef Stump. Pressetalskvinne Richele Messick skriver I en e-post at Wells Fargo tilbør konkurransedyktige betingelser som kombinerer grunnlønn med andre goder og karriereutvikling

CNN har fått tak i hele mailen. Du kan lese den her.

 

Les også:

Slik treffer Ebola-utbruddet finansmarkedet
Disse får æren for at skolen har landets laveste dropout-tall
- Dette minner mer om seigpining  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.