Etter lange forhandlinger har Zachariasbryggen AS presentert en ny finansieringsplan, som gjør at konkursbegjæringen fra gjeldsnemnden. Zachariasbryggen ble forsøkt begjært konkurs tidligere i år.

Kjenner du til saken? Tips oss!

DN erfarer at BN Bank nå prøver å selge bygget til den bergenske eiendomsbaronen Geir Hove. Hove eier festekontrakten til tomten bygget ligger på.

Hauges nye finansieringsplan går ut på at han ønsker å kjøpe både tomt og hus.

LES OGSÅ: Vil stoppe Stordalens hotellkjøp - saksøker BN Bank

- Vi har trukket konkurssaken mot Zachariasbryggen AS. De har vist nye finansieringsskisser, som har den effekten at vi skal gi dem tid til å jobbe videre med det, sier advokat Jo Rodin til DN.no. Han har vært leder for gjeldsforhandlingene mellom Zachariasbryggen AS og BN Bank.

Zachariasbryggen er et av Bergens mest kjente og verdifulle bygg, men har vært gjenstand for konflikt nesten helt siden Knut Jørgen Hauge kjøpte bygget i 2005. Kjøpet på 110 millioner ble da finansiert av BN Bank.

 

- Det forandrer ingenting
- Det forandrer ingenting i forholdet mellom BN Bank og Zachariasbryggen AS. Det eneste dette betyr er at de får mer tid til å ordne opp i økonomien, sier Rodin.

Han mener Zachariasbryggen AS har en brukbar mulighet til å nå målene de har satt seg. Tidligere har BN bank gått ut offentlig med sitt ønske om å kvitte seg med Hauge som eier.

MEST LEST I DAG: - Et veritabelt fyrverkeri

- Gjeldsnemnden har tro på oss
- Løsningen innebærer at det er reist finansiering og synliggjort en plan som gjeldsnemnden har tro på. Zachariasbryggen vil prøve å finne en løsning med involverte parter til beste for alle. Det har for øvrig vært intensjonen hele tiden, sier Hauges rådgiver, Haakon Ben Schrøder til DN.no.

Han mener at hus og tomt må sees i sammenheng hvis man skal finne en fornuftig løsning videre.

Tomten eies av den bergenske eiendomskongen Geir Hove og hans selskap Kløver Eiendom.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.