Demokratene har droppet en omstridt bankskatt for å få nok stemmer til å få den viktige finansreformen vedtatt.

Flere moderate republikanere som i utgangspunktet støtter reformen, truet med å trekke støtten om ikke den foreslåtte skatten ble droppet.

Selv om det i forrige uke ble oppnådd enighet om en endelig versjon av finansreformen, måtte demokratene som står bak forslaget, innlede nye forhandlinger etter at bankskatten ble tatt inn i forslaget i siste liten.

Avslutter TARP
I stedet for skatten som ville innbringe 18 milliarder dollar, foreslår de nå å dekke opp for inntektene ved å avslutte redningsprogrammet for bankene til 700 milliarder dollar, som går under navnet TARP.

Demokratene mangler to stemmer for å få reformen gjennom etter at senator Robert Byrd døde mandag og republikaneren Scott Brown sa han ville trekke sin støtte om ikke bankskatten ble fjernet.

Andre republikanere som har vært åpne for å støtte reformen, blant dem Susan Collins, er også skeptiske til bankskatten.

Les også: Slutterklæring full av unntak og betingelser (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.