Nyttårsaften ble en 13 år gammel jente funnet død. Hun skal i lang tid ha hatt problemer med mobbing, og skal ha utviklet anoreksi. Solberg sier i et intervju med NRK at hun ikke vil uttale seg om denne saken spesielt, ettersom den er under etterforskning, men at foreldre har et spesielt ansvar for å motarbeide mobbing.

– Vi må tørre å se på våre egne barn, ikke bare som de snille barna vi har hjemme, men vedgå at når de er et annet sted, så kan de oppføre seg annerledes, sier Solberg.

Hun mener det er viktig å snakke med barna om hvordan folk som mobbes, har det.

– Barn er barn, og de tenker ikke alltid over konsekvensene av det de sier og gjør. De tenker ikke alltid over hvor vondt det kan være. Derfor er det å bygge empati kanskje det viktigste vi gjør med barna våre, sier hun.

Solberg tror samtidig at barn selv kan ta initiativ til å stoppe mobbing.

– Det går også an å si unnskyld når du er ti år gammel, sier statsministeren til NRK.

Les også:
Sendt tilbake til fengselet han rømte fra

Planla å stjele Obamas hund  

Nedgang for Frp på ny måling (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Se DN Tv: - Ledigheten kommer ut av kontroll
Trond Giske: - Vi er i ferd med å få en situasjon i Norge hvor ledigheten kommer ut av kontroll
Giske etterlyser en annen innstilling til å løse problemet fra dagens regjering.
01:14
Publisert: