Barna til eiendomsinvestor Torstein Tvenge bladde nylig opp 39 millioner kroner for å kjøpe 14 prosent av farens private
luksusleilighet på Oslo vest. På den måten hjelper de et av Tvenges hovedselskaper ut av likviditetstrøbbel, skriver Dagens Næringsliv.

Tvenge kjøpte den 464 kvadratmeter stor leilighet på Gimle terrasse for fem år siden for totalt 21 millioner kroner, og satte med det ny prisrekord.

Liten andel, høy pris
eiligheten på Gimle-høyden består av en hoveddel på rundt 400 kvadratmeter og en tilleggsdel på rundt 65 kvadratmeter. Tvenge-selskapet Titas Eiendom kjøpte den minste delen. Pris syv millioner kroner, for delen som nå er solgt for 39 millioner kroner.

Hvis Tvenge skulle solgt hele leiligheten med tilsvarende verdistigning, ville prisen blitt over 278 millioner kroner.

Tvenge har ifølge DN de siste årene rehabilitert leiligheten og anlagt hage og innendørs svømmebasseng. Nå kom pengene fra leilighetssalget godt med for Titas Eiendom. Selskapet hadde mindre leieinntekter fra eiendom enn året før og fikk et underskudd som følge av tap i aksjemarkedet. Uten dette salget ville kassen vært mer enn bunnskrapt.

Tvenge svarer følgende på DNs henvendelse:

«Når du ønsker å skrive noe tilnærmet riktig, er du velkommen», skriver Torstein Tvenge i en sms til DN.

Torstein Tvenge: - Måtte Gud være med deg (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.