De ansatte i det indiske selskapet Sahara fikk trolig en stor overraskelse fredag.

I et brev skal de ansatte ha blitt bedt om å betale kausjonen til toppsjefen i selskapet, 65 år gamle Subrata Roy, skriver CNBC.

BAKGRUNN: Må betale ti mrd. for å slippe løs dnPlus

Kausjonen er satt til 1,7 milliarder dollar, noe som tilsvarer over 10 milliarder kroner. I brevet blir de ansatte bedte om å bidra med 100.000 rupi hver til å finansiere kausjonen. Per ansatt utgjør dette rundt 10.000 kroner. Som motytelse tilbys de ansatte aksjer i selskapet for samme sum, ifølge den indiske kringkasteren CNN-IBN.

Roy har sittet i fengsel siden 4. mars, etter at han unnlot å møte i en rettshøring. 

Lang tvist

Sahara har vært i en langvarig rettstvist, etter at to datterselskapene er beskyldt for heve 3,9 milliarder dollar gjennom ulovlige obligasjoner mellom 2008 og 2011, ifølge CNBC.

Datterselskapene ble av retten dømt til å betale tilbake pengene, men de er ikke enige i summen, noe som medførte at indiske myndigheter sperret kontoene til selskapene.

Den indiske sentralbanken har i over ti år etterforsket konglomeratet, som den mener har utnyttet svakheter i den indiske finanssektoren.

- Vil hate meg selv

Roy kan ikke sies å være enig i påstandene som har kommet frem i media. Da han unnlot å møte i høringen, reiste politiet til Roys hjem for å hente ham. Der var han ikke å finne.

Roy mener at han på ingen måte forsøkte å stikke av. I stedet var han hos sin syke mor, opplyste Roy i en uttalelse forrige måned.

- Jeg er ikke et menneske som stikker av. Faktisk, siden jeg er en lovlydig borger, vil jeg hate meg selv om jeg noen gang gjør noe slikt, sa Roy.

I stedet rettet han pekefingeren mot media, som han mener har påført ham stor skade.

- Jeg føler meg skamfull og trist for noen negativt orienterte mennesker, og følelsesmessig begrensede mediefolk. De mobber og hengir seg til karakterdrap på en sønn som prøver å gjøre sin emosjonelle plikt overfor sin syke mor, sa Sahara-sjefen.

Sahara eier blant annet Plaza Hotel i New York og Grosvenor House i London. Selskapet er hovedsponsor for det indiske cricketlandslaget.

Selskapet har ikke besvart CNBCs henvedendelser.

LES OGSÅ PÅ DN.no:

Xi forsøker seg med panda-diplomati overfor EU

Klitsjko stiller seg bak sjokoladeoligark

Facebooks børsfall kan svekke norske aksjer  

Mæland innkaller til korrupsjonsmøte (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.