Flere korrupsjonssaker i delvis statseide selskaper som Statoil, Hydro, Yara og Kongsberg Gruppen de siste årene gjør at Mæland nå tar grep, skriver Finansavisen.

De 18 styrelederne hun skal møte mandag, representerer selskaper der statens eierskap forvaltes av Næringsdepartementet. Tema for møtet er korrupsjon. Styrelederne i Hydro, Yara og Kongsberg Gruppen er blant dem som står på deltakerlisten. Statoils styreleder Svein Rennemo kommer ikke fordi Statoils eierskap ikke forvaltes av departementet.

– De ulike sakene knyttet til korrupsjon eller mulig korrupsjon som har vært oppe i mediene den siste tiden, gjør det naturlig å samle styrelederne nå. Formålet er å bidra til klarhet rundt statens forventninger som eier. Vi ønsker også å legge til rette for at vi kan lære av hverandre, ikke minst når det gjelder styrenes viktige rolle i arbeidet mot korrupsjon, sier Mæland til avisen.

Les også:

Mener nye regler gir «ubetydelig sikkerhetsbedring»- Kostnadene står overhodet ikke i stil

Ordkrig i Stortinget etter Mongstad-innstilling

Kan bli den neste store finansboblen  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.