I løpet av noen hektiske våruker i 2009 tok obligasjonseierne i Petromena kontroll over selskapets tre dypvannsrigger.

Det førte til Norgeshistoriens største konkurs. Petromena var juvelen i oljegründeren Berge Gerdt Larsens riggsatsing.

Styret i konkursrammede Petromena varslet i 2011 et krav på inntil 20 milliarder kroner mot Deutsche Bank som var stor obligasjonseier i selskapet.

Kun dager før kreditorene tok kontroll over selskapets rigger, solgte den tyske banken sine Petromena-obligasjoner til John Fredriksens Seadrill. Seadrill betalte 70 prosent av pålydende, men fikk igjen 107 prosent pluss renter og endte opp med å tjene over 600 millioner kroner på obligasjonene.

- Ikke grunnlag

Nå har Berge Gerdt Larsen på vegne av det Larsen-styrte selskapet Petrolia stevnet Deutsche Bank for grov illojalitet i forkant av konkursen, og krever 7,3 milliarder kroner av den tyske storbanken, skriver Finansavisen.

- Deutsche Bank satt på alle sider av bordet. Vi mener de misbrukte konfidensiell innsideinformasjon, noe som bidro til et milliardtap for Petromena-aksjonærene, sier Erik J. Frydenbø, styreleder i det Berge Gerdt Larsen-dominerte riggselskapet som gikk overende i 2009, til avisen.

Deutsche Bank avviser alle anklager.

- Deutsche Banks vurdering av de krav som er fremsatt i stevningen, er de samme som i 2011. Med andre ord, at det ikke er grunnlag for kravene, sier advokat Erik Keiserud i advokatfirmaet Hjort til avisen. Keiserud leder et team i advokatfirmaet som er engasjert av Deutsche Bank.

 

Les også: Setter sluttstrek for Petromena-kollapsen
 

Krevde 1,8 mrd. - får 29 mill.   (2011)

Vil ha 20 milliarder fra Deutsche Bank   (2011)

 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.