Sommeren 2009 ble tre av datterselskapene til det børsnoterte riggselskapet Petromena satt under såkalt konkursbeskyttelse (Chapter 11) i New York. Siden er Petromenas tre dypvannsrigger solgt på auksjon for rundt ni milliarder kroner. Halvparten av pengene gikk til verftet som bygde riggene. Kreditorene har kranglet om resten.

Nå ønsker konkursdommer James M. Peck, kjent fra blant annet Lehman Brothers-konkursen, å sette sluttstrek, skriver Dagens Næringsliv.

Petromenas obligasjonseiere, som er de største kreditorene i konkursboene, fikk igår oversendt et dokument på nesten 200 sider med et forslag til endelig løsning.

De fleste får tilbake pengene sine
Ifølge planen vil de fleste kreditorene få pengene sine. Bare de dårligst sikrede obligasjonseierne og det Larsen-kontrollerte selskapet Larsen Oil & Gas Ltd. i Storbritannia taper på oppgjøret.

Berge Gerdt Larsen-selskaper krevde opprinnelig 1,8 milliarder kroner, men får trolig bare 29 millioner kroner.

Gerdt Larsens sjeefforhandler i New York er likevel fornøyd.

– Dette er et bra forlik for Larsen. Han får fem millioner dollar i cash fra USA, samtidig som rettsprosessen her avsluttes. Det viktigste for Larsen er likevel at dette forliket ikke påvirker Larsens krav mot obligasjonseiere og deres rådgivere andre steder i verden. Vi vil fortsette å slåss i domstoler i Europa og Asia, sier advokat Seth Taube til Dagens Næringsliv.

Les også: I heftige feider verden over

Vil ha 20 milliarder fra Deutsche Bank

Berge Gerdt Larsen tiltalt for grov utroskap

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.