Mens rentene på italienske statspapirer stiger til rekordnivåer, prøver Berlusconi å berolige dem som frykter at landet ikke vil være i stand til å betjene gjelden.

– Vi har en bunnsolid økonomi, våre banker har likviditet og er betalingsdyktige, sa Berlusconi i en tale til nasjonalforsamlingen.

Også Eu-kommisjonens president gikk ut i dag og sa at utviklingen var ubegrunnet.

Les også: - Utviklingen er svært bekymringsfull

Kaller på handlingsplan
Berlusconi sa også at landet trenger en ny handlingsplan for å få i gang økonomisk vekst i landet, og at en slik plan trengs omgående.

– Vi trenger nå en handlingsplan som svarer markedene. De ønsker å se at Italia er klar for å ta de nødvendige stegene som sikrer økonomisk vekst til tross for vår store gjeld, sa Berlusconi.

Rentene stiger
Italiensk økonomi har vært i hardt vær de siste ukene. Landet følges med argusøyne i markedet på grunn av store budsjettunderskudd og høy gjeld.

Renten på italienske statsobligasjoner steg tirsdag til 6,165 prosent. Alt over 6 prosent regnes av analytikerne som ikke bærekraftig for økonomier som har lav vekst.

Frykten for at Italia sammen med Spania skal bli de neste i rekken av europeiske land som må søke krisehjelp fra EU og Det internasjonale pengefondet IMF, er økende.

Sammenlignet med krisepakkene som Irland, Portugal og Hellas har trengt, vil størrelsen på eventuelle hjelpepakker til Italia og Spania bli enorme, og kanskje store nok til å kunne ta knekken på euroen. (©NTB)

Les også: Frykten for Spania og Italia øker (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.