De nye kortene inneholder flere sikkerhetselementer, ifølge fagsjef Geir Bonde i Bankenes Standardiseringskontor (BSK). Dagens bankkort er fra 1997. Dette skal gjøre det lettere å kontrollere at kortet er ekte.

– Vi oppgraderer kortet fordi kortet hadde behov for en fornyelse samtidig som nye sikkerhetselementer gir bedre beskyttelse mot endring og forfalskning, sier Bonde.

De nye kortene får blant annet en mikrotekst som er mindre enn den som er i dag. Og mens dagens kort har én UV-farge, får de nye to.

Også designet blir annerledes. Symboler fra vikingtiden byttes ut med blant annet norske oppfinnelser. Blant de mest synlige endringene er et ekstra bilde, slik at det nå blir to.

– Dette gjør kortet vanskeligere å forfalske. Det lille bildet er lagt under personlige opplysninger for å hindre at data blir endret uten at det er lett å se, sier Bonde.

Noen banker har startet å utstede de nye kortene. De bankene som ønsker å utstede bankkort med bilde, må ta i bruk den nye versjonen i løpet av 2016. De gamle kortene vil være borte i løpet av 2020.

Les også:

Kun én av dem spår boligprisvekst til neste år  

På bunnfiske i oljeservice  

- Vi har aldri solgt så mye på en time  

Se DNtv: Skal renske opp i renholdsbransjen

Skal renske opp i renholdsbransjen
Weclean mener de kan få bukt med svart arbeid i hjemmerenholdsbransjen, inspirert av modellen til Uber. I serien «DNs pitchekonkurranse» får du hver uke presentert de mest spennende bedriftsideen i Norge, på under 90 sekunder.
00:58
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.