Kun 80.000 biler skiller Toyota fra Volkswagen om å bli verdens største bilprodusent i 2014. Med 10,23 millioner solgte biler ifjor beholder Toyota sin topplassering.

Volkswagen passerte for første gang 10 millioner biler ifjor, med 140.000 biler. Toyota spår en liten nedgang i år, til 10,15 millioner biler på grunn av lavere etterspørsel på hjemmemarkedet, skriver Automotive News. Det kan åpne veien for den tyske bilgiganten mot å bli den største bilprodusenten, noe som er foran selskapets mål om å bli verdens største bilprodusent innen 2018.

Toyotas salgstall inkluderer undermerkene Daihatsu og Hino, og økte med tre prosent ifjor. På tredjeplass havner General Motors med en økning på to prosent og et totalt salgstall på 9,92 millioner biler.

Etter at General Motors var verdens største bilprodusent i omtrent 80 år på rad, tok Toyota over denne tittelen for første gang i 2008. I 2011 gjenerobret GM tittelen på grunn av at jordskjelvet og tsunamien i Japan satte mye av produksjonskapasiteten ut av spill. Siden 2012, har Toyota igjen vært i førersetet, skriver Automotive News.

I Norge er Volkswagen de siste årene klart foran Toyota. I 2014 oppnådde Volkswagen en markedsandel på 17,5 prosent totalt inkludert varebiler, mens Toyota på andreplass endte på 10,3 prosent markedsandel, viser tall fra Opplysningsrådet for veitrafikken.

Les også:

-Når gode ideer deles, kan store ting skje

Rekordsalg av nye biler i 2014

Her er en elbil som skal konkurrere med Tesla  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.