DN tester hvert år over 50 biler, og noen av disse bilene skiller seg ut som favoritter. Les testene og se videoene her:

Beste kompaktsuv
BMW X1
har blitt en helt ny bil. Bilen leverer kjente BMW-egenskaper, men ikke minst så er den ikke minst lenger. Den har vokst til et alternativ for de som ikke kun bruker forsetene.

Les testen: X-revolusjonen dnPlus (DN+)

I klassen over er årets nyhet Mercedes-Benz GLC. Også denne har blitt mye større enn forgjengeren GLK, og selv om den har mistet sin karakteristiske firkantede form, er bilen en av de beste kompaktsuvene på markedet.

Les testen her: Strømlinjeformet stjerne dnPlus (DN+)

Beste billigbil
For de som er på jakt etter mest bil for pengene, er den helt nye Opel Astra virkelig et kvantesprang for Opel. Gode kjøreegenskaper, massevis av utstyr og finfine motoralternativer blander bilen inn i tetstriden blant de kompakte bilene.

Les testen: Hatten av for Opel dnPlus (DN+) eller se video:

Spekket med utstyr
Se nye Opel Astra
01:24
Publisert:
 

I klassen for de minste suvene er Mazda CX-3 årets beste bil. Også den byr på fine kjøreegenskaper og mye utstyr som du ikke engang kan velge som ekstrautstyr hos mange av konkurrentene, alt til en svært hyggelig pris. Denne bilen følger opp suksessen som Mazda har hatt med storebroren CX-5.

Les testen: Best i klassen og se video:

Godt kjøp ...hvis du ikke har store krav til baksete- og bagasjeplass
Mazdas nye mini-suv, CX-3, imponerer og ligger godt an til å kopiere suksessen til storebror.
01:51
Publisert:
 


Beste nyvinning
Det har vært mye snakk om selvkjørende biler og hjelpesystemer i år. Det som vi synes er det beste systemet på markedet, kom med storsuven Audi Q7.

Adaptiv cruisekontroll får en ny dimensjon når bilen selv tilpasser farten etter hvordan veien går, den slakker av på farten før brå svinger, og i tettbygde strøk med lavere fartsgrense. Forspranget ligger i teknologien, sier Audi, og her ligger de foran konkurrentene. På den ladbare versjonen bruker bilen også strøm eller diesel alt ettersom hvor det er mest formålstjenelig. Smart.

Les testen her: En teknologisk spydspiss eller se video:

Audi Q7: En teknologisk triumf
Audi Q7 kommer med teknikk som viser vei mot selvkjørende biler.
01:31
Publisert:
 

Beste familiebil
Endelig er den ladbare teknologien tilgjengelig for de som trenger plass, men som ikke nødvendigvis vil bruke så mye som omkring en million kroner som de fleste store suvene koster.

Disse bilene har svært lave avgifter i Norge, ettersom oppgitt forbruk og utslipp er forsvinnende lite. Skal man oppnå dette må man sørge for å lade bilene ved hver anledning. Om du gjør det eller ikke, er faktum uansett at dette er mye bil for pengene her til lands.  Mercedes C-klasse er på plass og leverer mye bil for pengene.

Det kanskje beste kjøpet av dem alle er Volkswagen Passat GTE. Den er ikke like sprek som sin lillebror Golf GTE, men til gjengjeld er den et fullverdig alternativ til en Passat med konvensjonell motor. Denne bilen skal i 2016 stå for over 80 prosent av Passat-salget.

Les testen: En bergingsbil av en folkevogn dnPlus (DN+) eller se video:

- Et gullende godt kjøp
VWs nye ladbare hybrid har et imponerende lavt forbruk - hvis du lader for hver sjette mil.
00:53
Publisert:
 

Beste sportsbil
Det er selvsagt vanskelig å komme bort fra den fantastiske Lamborghini Huracan, men den blir kanskje en litt vel stor håndfull.

Lamborghini Huracan: Laveste, råeste, dyreste
Lamborghini Huracan noe av det råeste du kan kjøre; hvis du har tre millioner da.
01:55
Publisert:
 

Derfor er faller valget på den karismatiske buldrebassen Mercedes-AMG GT S. En fantastisk morsom bil som oser pondus og krefter, i tillegg til å ha en klar personlighet. Lamborghinien kjører selvsagt fra AMG-en, men det er ikke alltid det viktigste.

Les testen her: Store ulv

Eller se og hør den fantastiske bilen her:

Mercedes AMG: En lyd du sent vil glemme
Dns biltester har fått en ny favoritt fra Mercedes
02:09
Publisert:
 

Mest moro for pengene
Og når vi først er inne på sportsbiler, må vi ikke glemme den nye generasjonen Mazda MX-5. For knappe 300.000 kroner leverer bilen ikke bare for de som er opptatt av å kunne kjøre uten tak, men mes sylskarpe kjøereegenskaper leverer bilen også massivt på kjøreopplevelse.

MX-5 er beviset på at motor på 1,5 liter og 131 hestekrefter holder så lenge alt annet er riktig.

Les testen: Fire glade hjul og se video her:

Mazda MX-5, en superbil i miniatyrformat
Dns biljournalist tester den nye Mazda MX 5
01:53
Publisert:
 

Beste bil
Konkurrentene har rullet ut sine versjoner i denne klassen på rekke og rad, noe som har fått Volvo XC90 til å stå frem som min soleklare favoritt i klassen. Den byr på massevis av plass, verdens beste bilseter, et innovativt interiør og solide motorer, samt en lsprek adbar versjon.

Nye XC90 vekker et må-ha-begjær som stort sett ikke har vært tilfelle med noen Volvo før.

Les testen: Volvoen er et solid svensk gull og se video:

XC90: Slik er Volvos nye drøm av en suv
13 år etter at vi så XC90 på veiene for første gang, er endelig en ny etterfølger på plass.
02:09
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.