Toyota viser i neste uke for første gang frem en ny generasjon av sin hybrid, Prius, under bilutstillingen i Frankfurt.

Dette er fjerde generasjon for bilen som var den første i sitt slag på massemarkedet. Ifølge en pressemelding fra Toyota skal hybridteknologien, som er kjernen i denne bilen, være forbedret på en rekke områder.

 

Her er fire generasjoner Prius samlet.
Her er fire generasjoner Prius samlet. (Foto: Toyota)
 

Uten å oppgi noen tall, hevder produsenten av nye Prius skal sette en ny standard innen drivstofføkonomi, utslipp og effektivitet.

"Bilen akselererer jevnere med bedre samsvar mellom turtall og akselerasjon" heter det i pressemeldingen. Det kan derfor virke som Toyota har lyttet til noe av kritikken som har kommet mot bilen.

Bilen er den første på Toyotas nye plattforn som kalles Toyota New Global Architecture. Det skal gi bilen bedre bagasjerplass, et lavere tyngdepunkt og bedre stabilitet.

 

Toyota Safety Sense-pakken er utvidet i den nye Prius og omfatter nå både radarstyrt adaptiv fartsholder og en funksjon knyttet til kollisjonsvern-systemet som oppdager fotgjengere.

"Den nye Prius viser til fulle det forspranget Toyotas fullhybridteknologi har etablert, og har fortrinn som også vil føres videre i andre av Toyotas hybridmodeller. " skriver Toyota i pressemeldingen. Så gjenstår det å se hvordan denne bilen klarer seg i plugin-hybridenes tidsalder.

Les også: Snart må halvparten av oss lade bilene våre (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.