- Jeg gikk på trynet et par ganger på grusen mot slutten her, sier Willy Haugen fra Kristiansand.

Han har nettopp blitt nummer to i klasse 70-75 år i Birkebeinerløpet. Et blødende kutt på kinnet synes han er en grei pris å betale for å kunne løpe 21 kilometer etter at man har fylt 70 år.

Jo Gunnar Ellevold, daglig leder i Birken AS, er enig:

- Jeg er veldig imponert over alle deltagerne. Én ting er de gjennomtrente toppidrettsutøverne som leverer fantastiske resultater, men tenk på alle de vanlige menneskene som virkelig har dyttet grensene sine i dag, sier Jo Gunnar Ellevold.

Trafikkork

I strålende sol og mange varmegrader fullførte nærmere 6 000 mennesker Birkebeinerløpet lørdag.  Det er litt færre enn i fjor. Røde Kors forteller at noen løpere har drukket for lite og gått på en hydreringssmell i varmen, men at det ellers bare har vært noen overtråkk og en del skrubbsår.

- Jeg fikk litt dårlig tid til start fordi det tok så lang tid å få parkert, men ellers har det vært en helt toppers dag, sier Mari Langlien (45).

- Vi må kanskje bare innse at Lillehammer ikke er dimensjonert for så mange biler, var svaret fra arrangøren.

Langlien løp Halvbirken på 12 kilometer sammen med datteren sin Anna (18). Det gjorde omtrent 1 000 andre mennesker også.

- For å være ærlig, så har det vært ganske fælt. Men jeg er kjempestolt over at jeg klarte å løpe hele veien uten å gå, sier Anna.

Slutt for Landeveisbirken?

Samtidig med løpsarrangementene, arrangeres Landeveisbirken på sykkel. Til sammen syklet omtrent 500 deltagere de to distansene på henholdsvis 171 og 134 kilometer. Til sammenligning er det påmeldt 15 000 deltagere til Birkebeinerrittet på sensommeren.

- Sånn som det er nå, er det klart at Landeveisbirken ikke er et arrangement vi tjener noe på, og da må vi gjøre noe, sier Jo Gunnar Ellevold.

Det er dermed ikke sagt at Landeveisbirken 2015 blir avlyst:

- Vi må tenke oss om og prøve å finne ut hva vi kan gjøre for å gjøre Landeveisbirken til et attraktivt arrangement.

Les også:
- Etterhvert begynte jeg å ta igjen menn  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.