Birkebeinerrennet as har ennå ikke solgt ut startplassene til kommende vinters skirenn.

– Det er lavere påmelding enn på samme tid ifjor, ifølge daglig leder i Birkebeinerrennet as, Hans Petter Wahl Adolfsen.

I 2011 ble påmeldingene gjort unna på rekordtid, da alle plassene ble utsolgt på ett minutt og 37 sekunder. Året før tok det 18 minutter. Nå har billettene ligget ute for salg i over to måneder, og det er ennå plasser igjen.

– Vi tror det er to grunner til at det fortsatt ikke er utsolgt. Jeg tror folk vil se an snøforholdene, om de får mulighet til å trene før rennet, dessuten kan avlysningen i år også ha hatt en påvirkning på salget, sier Adolfsen.

Bare timer før vinterens renn, valgte arrangørene å avlyse rennet på grunn av uvær.

Daglig leder fornøyd med regnskapet for 2013. Etter en liten økning i inntekter, fra 43 millioner i 2012 til 47,2 millioner i 2013, sitter Birkebeinerrennet igjen med et overskudd på 4,8 millioner, mot et på seks millioner i 2012. Inntektene for påmelding til årets avlyste løp er ikke medregnet i fjorårets inntekter, og kommer først på 2014-regnskapet.

– Regnskapet følger de planene vi har hatt, og resultatet er som budsjettert, sier Adolfsen.

Fra og med i år skal Birkebeinerrennet arrangere det årlige dameskirennet Ingalåmi. Birkebeinerrennet as har lagt ut fem millioner kroner for denne arrangementsforpliktelsen. Kjøpet blir nedbetalt til Lillehammer Skiklubb i takt med inntektene fra damerennet.

Birkebeinerrennet arrangerte Ingalåmi for første gang 14. mars i år. Dette er Norges største skirenn kun for kvinner.

Les også:
Denne billig-maskinen starter på seks sekunder
«Ærlighet, integritet og hardt arbeid er essensen i min karriere»
Brann på Statoil-anlegg i USA  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.