De glemte pengene dukket opp 7. mars, opplyser Mt. Gox på sine nettsider. Mt. Gox var verdens største børs for handel med den virtuelle valutaen bitcoin.

Etterforskere på internett hadde merket seg at 200.000 bitcoins beveget seg gjennom børsen etter at søknaden om konkursbeskyttelse var sendt. Ifølge børsen ble summen funnet i et gammelt format av et program som gjør det mulig å gjøre kjøp på internett. Mt. Gox ble overrasket over funnet da de trodde dette programmet ikke lenger inneholdt noen bitcoins.

– Av sikkerhetsårsaker ble de 200.000 bitcoin-ene flyttet til program som ikke er koblet til internett mellom 14. og 15. mars. Disse bitcoinsbevegelsene, inklusive endringen i oppbevaringen av pengene, har blitt meldt til rettssystemet og oppsynsmannen, heter det i en uttalelse fra børsen. (©NTB)

Les også: Skremmer oligarkene dnPlus

Dollaren ble 13 øre dyrere på ett døgn

DN Leder: Silkehanskene dnPlus

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.