Investor Bjørn Dæhlie nærmer seg realisering av hyttebyen i Åre i Sverige til 2,5 milliarder kroner, skriver Finansavisen.

Reguleringsplanen for det store byggeprosjektet er på høring i dag.

- Planen er å bygge 500 leiligheter, butikker, restauranter og å bygge opp et helt nytt sentrumsområde. I tillegg satser vi på å selge ut 500 hyttetomter, sier Dæhlie til avisen.

Ifølge svenske Östersunds-Posten er planen å bygge ut mellom 6.500 og 9.000 senger.

Eier 74 prosent
Dæhlies partnere er Skistar og en svensk investor.

Investeringene vil skje gjennom selskapet Dæhlieprojekt Åre, der Dæhlie eier 74 prosent, Skistar 16 prosent og svenske Mats O. Sundqvist 10 prosent.

Dæhlie sier totalinvesteringen på 2,5 milliarder svenske kroner høres mye ut, men understerker at det skal foregå over en periode på 15-20 år.

På spørsmål fra Finansavisen om han ser for seg at han skal opprettholde eierposten på 74 prosent hele veien, svarer Dæhlie:

- Det har jeg ikke tenkt på ennå, men det høres ut som at jeg kan bli litt liten her, så vi får se hvordan det blir etter hvert.

Les også: Maurstad i boligstrid med Dæhlie


Bjørn Dæhlie først i jakten på tomtegull

Dæhlie selger selskapet for tredje gang


Bjørn Dæhlie satser i nytt spor

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.