Dow Jones falt nesten 778 poeng etter at Representantens hus mandag kveld norsk tid stemte ned gigant-krisepakken som skulle redde den amerikanske økonomien.

Les:
USAs krisepakke nedstemt

Indeksen har aldri falt så mange poeng på én dag før.

De amerikanske førbørsindeksene hadde allerede varslet et nytt kraftig fall før New York Stock Exchange åpnet for denne ukens handel.

Men snakk om blåmandag: Det utviklet seg til et regelrett blodbad på Wall Street utover dagen. Etter de første minuttene med ordinær handel, falt de viktigste indeksene som ventet kraftig.

Og det som begynte med et kraftig fall, forsterket seg bare for hvert minutt som gikk.

Redningsplanskapte kaos
Alt tydet på at redningsplanen på 700 milliarder dollar kom til å bli godkjent i Representantenes hus i dag, og i Senatet onsdag.

Men det skjedde ikke. Flertallet i Representantenes hus stemte ned krisepakken - til stor overraskelse. Paradoksalt nok var det George W. Bushs egne republikanere som ødela. De fleste demokratene stemte for redningspakken.

Les mer om krisen her:
Nye storbanker reddet fra kollaps

Redder Glitnir

Bank-krisen har nådd Europa

Hva som skjer videre, er høyst usikkert. Sannsynligvis vil man fortsatt forsøke å sy sammen en spiselig redningspakke, men investorene bet negler på Wall Street i dag - og aksjekursene raste.

Citigroup overtar Wachovia
Kursen på banken Wachovia falt kraftig, etter at Wall Street Journal skrev at banken var i samtaler om å selge virksomheten til Wells Fargo eller Citigroup.

Kort tid før åpningen i USA ble det klart at Citigroup overtar bankdriften i Wachovia. Citi overtar en lånemasse på 312 milliarder dollar, der de kun risikerer å ta tap på inntil 42 milliarder dollar. Resten garanterer USAs sikringsfond, Federal Deposit Insurance Corp (FDIC), for.

Som kompensasjon for denne risikoen får FDIC 12 milliarder dollar i preferanseaksjer og warrants, skriver marketwatch.com.

Les TDNs melding på saken: Gigantkjøp av Citigroup