2-serie Gran Tourer dekker nok et segment for BMW, og nå er det jammen ikke mange ledige segmenter igjen.

Modellen er 21 centimeter forlenget i forhold til 2-serie Active Tourer som kom på markedet ifjor. Dermed er det plass til en ekstra seterad i den 455 centimeter lange bilen.

Les test av 2-serie Active Tourer: Quo vadis, BMW?

BMW skryter selv av at dette er den første premium kompaktbilen med syv seter i verden.

Bagasjerommet på 645 liter kan utvides til 805 liter, og med bakseteryggene felt ned øker plassen til 1905 liter. Bakseteryggen deles i 40/20/40 og den tredje seteraden senkes helt ned i gulvet.

-Nye BMW 2-serie Gran Tourer kombinerer kompaktklassens tradisjonelle egenskaper som funksjonalitet og komfort med typiske kjennetegn for BMW; dynamikk, eleganse og førsteklasses kvalitet. At nyheten også kan leveres med xDrive firehjulsdrift fra lansering gjør at vi forventer å se mange 2-serie Gran Tourer på norske veier, sier markeds- og kommunikasjonsdirektør i BMW Norge, Christian Gottschalk i en pressemelding.

Fem nyutviklede turbomotorer med tre og fire sylindere på mellom 116 og 192 hestekrefter blir tilgjengelig i bilen som i utgangspunktet er forhjulsdreven. Fra lansering kommer også BMW 220d xDrive Gran Tourer som med firehjulsdrift kommer til å bli et populært valg for det norske markedet.

Les også om de populære suvene: Suveren

I tillegg til standardmodellen, vil nye BMW 2-serie Gran Tourer være tilgjengelig i ytterligere fire modellvarianter. Advantage, Sport Line, Luxury Line og M Sport kommer med ulikt utstyr slik at bilene kan individualiseres.

BMW 2-serie Gran Tourer debuterer under Geneve-messen i starten av mars, og lanseres i Norge i juni.

Prisen for lillebror 2-serie Active Tourer starter på 310.000 kroner, så vi regner med at BMW klarer å presse prisen til under 350.000 kroner. De offisielle prisene slippes i april.

Les også: Elbilene tar av i fallende marked

 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.