Den nye BMW-sjefen Harald Krüger.
Den nye BMW-sjefen Harald Krüger. (Foto: BMW)
Siden 2006 har Norbert Reithofer ledet BMW mot stadig høyere vekst. I 2016 går kontrakten hans ut, men allerede i mai 2015 erstattes han av en ny mann som toppleder for den tyske bilprodusenten, da Harald Krüger tar over sjefsstolen. Han er i dag BMWs produksjonssjef.

Reithofer skal etter planen ta over som leder for bedriftens representantskap. Dette skal markere starten på generasjonsskiftet i ledelsen i BMW, hevder selskapet.

BMW ventes å nå et salg på over to millioner biler i år, når BMW, Mini og Rolls-Royce regnes med. Krüger har lang erfaring fra BMW, der han startet i 1992 og har steget i gradene siden.

Under salgs- og markedssjef Ian Robertsons besøk i Norge tidligere i år, ble det spekulert i om ikke han var mannen som skulle ta over som sjef for BMW, men det ble det altså ikke.

Les også: «Et fyrtårn» innen elbilavgifter

Tidligere i dag ble det klart at BMWs utviklingssjef Herbert Diess tar over som sjef i Volkswagen, etter Martin Winterkorn. Han fortsetter som konsernsjef, men sier altså fra seg ledelsen for bilmerket Volkswagen. Hos BMW er det Klaus Fröhlich som overtar som utviklingssjef..(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.