Det er den franske utenriksministeren Laurent Fabius som advarer mot konsekvensene av en streng bot, melder BBC fredag.

Det amerikanske justisdepartementet saksøker BNP Paribas for brudd på USAs sanksjoner mot Sudan, Iran, Cuba og Syria i årene 2002 til 2009. Banken risikerer bøter på 10 milliarder dollar - nesten 60 milliarder kroner.

«Urettferdig og ufornuftig»

Fabius mener forhandlingene om en handelsavtale mellom EU og USA kan få «negative konsekvenser» om boten blir så høy. Forhandlingene om den transatlantiske avtalen begynte i mai.

Utenriksministeren har tidligere uttalt at en streng bot vil være «et ekstremt seriøst problem» og en «urettferdig og ufornuftig» avgjørelse.

Obama vil ikke blande seg

Frankrikes president François Hollande har tidligere bedt om at USA ikke straffer banken for strengt, og sa han ville ta opp dette ta han spiste middag med den amerikanske presidenten Barack Obama på en restaurant i Paris torsdag kveld. Obama skal da ha svart at beslutningen utelukkende ligger hos det amerikanske justisdepartementet.

- Tradisjonen i USA er at presidenten ikke blander seg i rettsforfølgelse, sa han til journalister i Brussel tidligere på dagen.

Les også på DN.no:

217.000 nye jobber i USA  

Ble tvunget til å selge – tjente nesten 12 milliarder (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.