Den fjerde 3g-lisensen i Norge ble solgt i lukket auksjon. Det tjente myndighetene godt på.

Network Norway og Tele2 vant budrunden om den fjerde 3g-mobilnettlisensen med sitt felles utbyggingsselskap. De to inngikk nylig partnerskap for å dele utgiftene til utbygging av det som tidligere var Network Norways nett. Nå har de vunnet retten til å bygge 3g-nett også, og tar dermed opp konkurransen direkte med Telenor og Netcom.

Les også:
- Vi bygger nytt 3g-nett
<b>3g- budfristen er ute</b>
- Vi bygger nytt 3g-nett

Myndighetene arrangerte auksjon der alle deltagere og bud var anonyme. Det var bare én lukket budrunde, så Network Norway og Tele2 kunne bare gjette på hva de hadde mot seg.

Kunne budt mye, mye mindre
Budet deres landet på 47 millioner, og da budene ble åpnet i dag viste dette budet seg å være det eneste. Dermed ville de vært vinnere, uansett hva de hadde budt.

- Dere kunne budt en krone?

- I ettertid kan man sikkert diksutere det, men mobilselskapet 3 betalte vel 63 millioner for sin 3g-lisens, påpeker Network Norway-sjef Ingvild Myhre.

Hun tar det med et smil at hun nettopp har brukt 46.999.999 kroner mer enn nødvendig.

- Vi var fornøyde med at vi fikk det. Det er alltid spennende med lukket bud. Vi må se det mot hva som er gjort tidligere og hvilke andre selskaper som kunne være interessert, sier hun til Dagensit.no.

Sammme lisens var forøvrig også ute på auksjon før jul ifjor. Den gangen hadde fire selskaper meldt interesse, men ingen la inn bud. Dermed er dette andre gang lisensen kunne gått for én krone.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.