Ifølge tall fra Forleggerforeningen gikk salget av skjønnlitteratur ned hele 13 prosent i årets første halvår, sammenlignet med i fjor. Det totale boksalget gikk ned 8 prosent.

– Det er jo ikke tidenes verste sommer, men etter flere år med oppgang har vi nå hatt flere år med nedgang. Dette er det dårligste halvåret siden 2012, sier administrerende direktør Trine Stensen i Bokhandlerforeningen til VG.

Hun mener det er grunn til bekymring, og viser til at kun 50 prosent av boksalget ble fanget opp av netthandel da den amerikanske bokhandlerkjeden Borders gikk konkurs.

Norli Libris er blant dem som har blitt påvirket av nedgangen, og har lagt ned noen mindre butikker i år.

– Det er ikke mange, men noen. Dette er noe vi vurderer mer nå når kontrakter utløper, enn tidligere. Marginale butikker er utsatt. Vi vil nok få litt færre, men større butikker framover, sier sjef John Thomasgaard til avisa.

Gyldendal går mot strømmen, og sier at de så langt i år har hatt vekst både i forlaget og i ARK.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

I dette parkeringshuset står over 60 Tesla-biler parkert
Flere av de venter på service. Les hele saken i lenken under.
00:49
Publisert: