Nær 89.000 personer ble tilbudt studieplass under årets opptak, som ble kunngjort tidligere denne måneden.

Av disse har kun 14,5 prosent tilgang på studentbolig, ifølge undersøkelsen fra Norsk studentorganisasjon (NSO), landets største interesseorganisasjon for studenter.

Dermed gjenstår det å bygge over 13.200 boliger for å nå målet om en nasjonal dekningsgrad på 20 prosent, ifølge organisasjonen.

Undersøkelsen viser at dekningsgraden ikke har vært mye endret de siste årene, men ligget på rundt 13-14 prosent. Da NSOs studentboligundersøkelse først kom i 1991, var dekningsgraden på 17,3 prosent.

– Trygge sosiale og økonomiske rammer er viktig for studentenes hverdag. Når bolig og økonomi blir så store stressfaktorer som det gjør i dag, går det ut over tiden vi har til å studere, sier NSO-leder Therese Eia Lerøen.

I Oslo står 3.865 studenter står i kø for å få bolig i Oslo, viser ferske tall fra Studentsamskipnaden. Det driver opp leieprisene, tror boligdirektør.

Les saken her: Tusenvis av studenter i boligkø i hovedstaden

Les mer om bolig på DN.no

Les også på DN.no:

Slik reagerer analytikerne på Statoil-resultatet

Statoil spår oljepris på 80 dollar fatet i 2018  

Tusenvis av studenter i boligkø i hovedstaden  

Se DNTV:

Kjemper for skatteparadis i Europa

Kjemper for skatteparadis i Europa
På en liten flekk land mellom Serbia og Kroatia drømmer noen om å skape sitt liberalistiske paradis.
01:50
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.