Mens nyboligsalget har hatt en heller trå start på året, fortsetter Selvaag Bolig en positiv utvikling.

- Salget i annet kvartal var mye bedre enn vi hadde trodd på forhånd. Vi har hatt vårt beste annetkvartal noen gang, sier administrerende direktør Bård Schumann i Selvaag Bolig til DN tirsdag.

I løpet av kvartalet solgte Selvaag Bolig totalt 255 boliger til en samlet verdi av 856  millioner kroner.

Totalt ble det igangsatt bygging av 197 boliger i perioden. 253 boliger ble ferdigstilt, hvorav 232 ble overlevert til kjøper. 11 av de 21 ferdigstilte enhetene som ikke er overlevert til kjøper er solgt. I tillegg ble det overlevert fire enheter i andre kvartal som ble ferdigstilt i tidligere kvartaler.

Kjøperne består stort sett av unge mennesker og barnefamilier, mens pensjonistene har satt seg på gjerdet, ifølge Schumann. Det er mye av mye av grunnen til at de dyrere boligene ikke blir solgt nå, mener han.

- Det er melk og brød som selger, leiligheter mellom 2 og 4 millioner kroner. Mens salget av de dyrere boligene går tregere, sier Selvaag-sjefen.

Så mye kan du låne

Schumann peker på to faktorer som driver boligmarkedet: rentenivået og arbeidsledigheten.

- Bankenes rentesenking tidligere i år slo inn på folks kjøpelyst, og det er vel ingen som tror boligrenten skal opp de neste par-tre årene. Og få har tro på særlig stigning i ledigheten,  sier Schumann.

Toppsjefen tror boligprisene skal stige ytterligere 2-3 prosent i år, og at vi må regne med fortsatt prisstigning i årene fremover.

Han venter fortsatt sterkest etterspørsel i de store byene.

- Varelageret for bruktboliger er i ferd med å tømmes. Og når bruktboligprisene stiger, får folk troen tilbake på nyboligmarkedet, sier Schumann.

Per 30. juni hadde Selvaag Bolig 1418 boliger under bygging, og 17 ferdigstilte boliger som ikke var solgt.  Hittil i år har selskapet solgt til sammen 394 boliger til en samlet salgsverdi på 1,3 milliarder kroner.

I andre kvartal 2013 solgte Selvaag Bolig 200 boliger til en samlet verdi på 722 millioner kroner, og hadde 1131 boliger under bygging ved utgangen av perioden, opplyser selskapet.

Eie eller leie?  

Selvaag-sjefen tror det gode salget fortsetter inn mot sommerferien og venter en grei salgsmåned i juli.

-  Vi ser også at nye prosjekter selger, ikke bare prosjekter vi har drevet med en stund, sier han.

Les også:
Tusenvis av boliger har vært til salgs i 1000 dager  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.