Boligmarkedet i Danmark har vært gjennom flere tunge år. Men i de største byene har prisene den siste tiden snudd oppover.

Det betyr ikke at alle boliger er like lette å selge.

Over 4700 boliger i Danmark har ligget til salgs i over 1000 dager sammenhengende, tilsvarende 5,9 prosent av alle boliger som er til salgs for øyeblikket, skriver epn.dk.

- Dette viser jo ganske tydelig at noen fortsatt forsøker å selge boligen sin til en for høy pris. Når den har vært til salgs i så lang tid er det et eller annet galt med prisnivået, sier direktør i boliga.dk Ricco Zuschlag til avisen.

Det reelle tallet er trolig enda høyere enn 4700, da dette bare omfatter boliger som har vært til salgs hos samme eiendomsmegler. Det er ikke uvanlig at selgere som ikke får solgt sine boliger skifter megler.

Usolgt i nesten åtte år

Den boligen som per i dag har ligget lengst til salgs i Danmark er et hus i Silkeborg. Til tross for svømmebasseng og «flott utsikt over Silkeborg»  er boligen fortsatt ikke solgt, 2893 dager etter det ifølge avisen første gang ble annonsert til salgs for fem millioner danske kroner.

Siden er salgsprisen redusert til 4,4 millioner kroner, men likevel er den usolgt etter nesten åtte år på markedet.

Hyttelønnsomhetskalkulator

Boligprisfallet i Danmark etter finanskrisen har medført at mange dansker i dag har større lån enn dagens verdi på boligen.

Ifølge Nordea Kredit er det derfor ikke sikkert at de mange usolgte boligene i Danmark bare skyldes for høye prisforventninger hos selgerne.

- Det kan ikke utelukkes at banken ikke vil godta en lavere pris. Man skal huske at man i forbindelse med et salg bytter et realkredittlån med et banklån som kan ha stort sett samme rente som et forbrukslån. Derfor kan det være at selgeren ganske enkelt ikke har råd til å selge til en lavere pris, sier boligøkonom Lise Nytoft Bergmann i Nordea Kredit.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også: 120.000 danske boligeiere fanget i prisfelle

Danskene hamstrer «penge-søppel»

Danskene har høyest gjeld i verden


- Danmark er Nordens Spania

Advarer om global boligboble