– Boligbyggerne vet selv hva slags boliger det er behov for. Vi må legge til rette for at boligmarkedet kan løse problemene, sier Mudassar Kapur til Klassekampen. Kapur er stortingsrepresentant for Høyre og er partiets boligpolitiske talsperson. Han vil ha kraftige politiske grep for å få styr på boligmarkedet.

Kapurs løsning er å legge til rette for boligbyggerne i større grad med enklere regelverk og raskere saksbehandling Han vil gjennomgå reglene for avskriving for å få bygd flere private utleieboliger, og han vil at det skal bygges flere små boliger, særlig i Oslo.

- Svarer dårlig på etterspørselen

I dag kan man maksimalt bygge 35 prosent leiligheter på mellom 35 og 50 kvadratmeter i et nytt boligprosjekt i indre by i Oslo. Minst 40 prosent av leilighetene må være på minst 80 kvadratmeter. Disse reglene må bort, mener Kapur.

– Normen pålegger boligbyggerne å bygge på en måte som svarer dårlig på etterspørselen.

Mange av dem som sliter med å komme inn i markedet, er førstegangsetablerere. De trenger flere små boliger, mener Kapur, som samtidig avviser høyere skatter.

– Man har jo alt tatt grep for å øke ligningsverdien på sekundærboliger, uten at det har fungert. Vi må rett og slett bygge mer, sier han. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også: Kraftig prisstigning for disse boligene i juni

 
- Prisene har blitt presset til usunne nivåer  

Undersøkelse: Flere venter fortsatt boligprisvekst