I juni var den gjennomsnittlige kvadratmeterprisen for brukte Obos-tilknyttede boliger i Oslo-området 56.036 kroner.

Kvadratmeterprisen er 2,3 prosent høyere enn i mai, og 15,6 prosent høyere enn i juni 2015.

Hittil i år har prisene for brukte Obos-tilknyttede boliger i Oslo-området steget med 14,2 prosent.

Det betyr at en leilighet som kostet 3 millioner kroner ved årsskiftet, dermed koster 426.000 kroner mer nå, hvis den har fulgt den generelle Obos-utviklingen.

Les også:
– Boligprisveksten er skremmende  

- Prisveksten kommer ikke til å stoppe

- Den kraftige prisøkningen skyldes delvis at vi har omsatt mange mindre leiligheter sentralt i Oslo, og disse har hatt en særlig høy prisvekst i juni. Hovedårsaken til økningen er først og fremst boligmangelen i Oslo, og prisveksten kommer ikke til å stoppe før vi får fortgang i boligbyggingen. Ikke minst må det bygges flere små leiligheter, sier konsernsjef Daniel Kjørberg Siraj i Obos i en pressemelding.

Flere salg enn i mai

For hele landet sett under ett var den gjennomsnittlige kvadratmeterprisen for brukte Obos-tilknyttede boliger 50.079 kroner i juni. Dette er 2,5 prosent høyere enn i mai, og 13,7 prosent høyere enn i juni 2015.

I juni ble det foretatt 1015 eierskifter tilknyttet Obos mot 784 i mai, og 1013 boliger i juni 2015. I 2015 ble det omsatt 8920 boliger totalt, mot 8194 i 2014.

Tirsdag 5. juli legger Eiendom Norge frem den landsomfattende bruktboligstatikken for juni.

Sjefene i DNB Eiendom og Privatmegleren venter at fasiten viser en prisoppgang på en prosent i Oslo i juni.

Les også:
- Ekstrem prisvekst i Oslo

– De fleste boligene går over prisantydning 

DNs boligpanel: Varsler kraftig prisvekst i årevis 

Spår rekordår for dyre sjøhytter: Markedets dyreste hytte solgt med rabatt(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.