- Enklere planprosesser vil gjøre det raskere og billigere å bygge boliger, samtidig som kvaliteten på arealplanene ikke skal bli dårligere. Saksbehandlingstiden kan i mange kommuner reduseres med 30 til 50 prosent, sier kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner i en pressemelding torsdag.

I meldingen kommer det frem at departementet sender forslag til nye regler for å effektivisere alle ledd i planprosessene ut på høring onsdag.

Tidligere har regjeringen gjennomført ulike tiltak i plandelen i plan- og bygningsloven.

- Nå går vi et viktig skritt videre for å effektivisere og forenkle planprosessene ytterligere. Dette vil bidra til mer og raskere boligbygging og gi økt lokalt handlingsrom, sier Sanner i meldingen.

Ifølge regjeringen vil forslagene som nå sendes ut på høring gi bedre rammebetingelser for næringslivet, samt føre til kortere saksbehandlingstid i kommunene.

Høringsfristen er 15. november 2015.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også:

Greske bankaksjer på vei opp igjen

Nokas-sjef: – En stor personlig tragedie

Meglerhus: Tror oljeprisene vil falle ytterligere

Se DNTV: Boligmarkedets minste leiligheter

Se boligmarkedets minste leilighet
Bli med inn i leiligheten på kun 14 kvadratmeter i Nydalen.
00:43
Publisert: