Vekteren, som ble skutt på Blindern natt til onsdag, har sittet i avhør onsdag kveld og natt til torsdag. Onsdag ble han operert på Ullevål sykehus for skadene etter at han ble truffet av fem kuler. I avhør innrømmet han at han selv avfyrte disse skuddene.

Heine Wang, konsernsjef i Nokas.
Heine Wang, konsernsjef i Nokas.
Konserndirektør i Nokas, Heine Wang, sier at det trolig dreier seg om en stor personlig tragedie for vekteren som skal ha skutt seg selv på Blindern.

– Dersom dette medfører riktighet, er det en stor personlig tragedie for en av våre ansatte, sier Wang til NTB.

Han ønsker ikke å si om saken vil føre til endring av rutiner eller praksis hos Nokas.

– Vekteren er suspendert, men vi er også opptatt av å ta vare på ham videre, sier kommunikasjonsdirektør Ådne Mauritzen i Nokas til NRK, og legger til at selskapet ikke har hatt noen mistanke til ham tidligere.

Onsdag sa konserndirektøren at selskapet ville gå igjennom egne sikkerhetsrutiner. Torsdag sier han at situasjonen ser ut til å være endret.

– Dersom dette er riktig, vil saken endres noe, sier Wang.

Nokas-vekteren har sittet i avhør onsdag kveld og natt til torsdag og innrømmet da at han selv avfyrte de fem skuddene. Onsdag ble han operert på Ullevål sykehus for skadene, men han skal kun ha blitt lettere skadd.

Den siktede vekteren skal også ha blitt utsatt for drapsforsøk flere ganger tidligere, men Wang ønsker ikke å kommentere disse hendelsene.

Flere artikler i saken:

Nokas-vekter siktet for falsk forklaring
Skutt vekter i Oslo skal ha blitt forsøkt drept tre ganger
PST: – Hendelsene på Blindern knyttes ikke til terror  

Se DNTV: Boligmarkedets minste leilighet

Se boligmarkedets minste leilighet
Bli med inn i leiligheten på kun 14 kvadratmeter i Nydalen.
00:43
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.