- Vi har forståelse for at regjeringen ser på tiltak for å sikre finansiell stabilitet i boligmarkedet, sier konserndirektør Trond Bentestuen for personmarkedet i DNB i en pressemelding.

Regjeringen begrenser nå bankenes mulighet til å gjøre individuelle vurderinger av kunder som ønsker lån for å dempe gjeldsvekst og kjøle ned boligmarkedet.

Nå skal det forskriftsfestes at kun ti prosent av nye lån som banken utsteder kan avvike fra regelverket, blant annet regelen om at nye boliglån ikke skal overstige 85 prosent av boligens verdi.

Bankene får ikke lenger gi låntakere med boliglån som overstiger 70 prosent av boligens verdi avdragsfrihet.

Bentestuen mener det ikke vil bli vanskelig for landets største bank å tilpasse seg innstrammingen. Han er opptatt av at alle bankaktørene nå opplever like vilkår.

- De konkrete tiltakene kommenterer Finans Norge på vegne av bransjen, men dette er tiltak som DNB fint skal kunne tilpasse seg. For oss er det viktig at alle aktørene i bransjen opplever samme tilsyn, og konkurrerer med samme regler, utdyper DNB-direktøren.

Han er imidlertid glad for å fortsatt kunne utvise skjønn i vurderingen av kundene.

- Det viktigste for oss er at de fastslår at vi fortsatt skal bruke skjønn og fleksibilitet i kredittprosessene våre. Vi gjør solide og gode vurderinger i hver eneste lånesøknad, og det vil vi fortsette med, forklarer Bentestuen.

Les også: Slik skal Siv Jensen bremse boligmarkedet

- Det vil være en provokasjon som bankene ikke vil være med på

Regjeringen vil ha raskere boligbygging

Halverte prisen

Se også:

- Ikke farlig å gå arbeidsledig:

- Ikke farlig å gå arbeidsledig
Hodejegernes beste råd til hva du bør gjøre - og ikke gjøre -når du er på jobbjakt.
04:13
Publisert:

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.