Finanstilsynet vil gjøre det vanskeligere å få boliglån, kom det frem i et brev fra tilsynet til Finansdepartementet torsdag.

- Vi vil gå gjennom forslaget og sende det på høring, sier finansminister Siv Jensen.

Jensen møtte pressen utenfor statsministerens kontor torsdag ettermiddag for å kommentere forslagene Finanstilsynet har lagt frem.

Finansministeren pekte på at boligprisene og husholdningenes gjeld har vokst det siste året, og viste til at dette øker risikoen for et tilbakeslag i norsk økonomi. Ifølge Jensen er det derfor viktig å vurdere om boliglånsforskriften nå skal strammes inn.

Jensen ville ikke kommentere hva som i forslaget fra Finanstilsynet bør realiseres og ikke, før forslaget har vært på høring. Hun ville heller ikke si om Finansdepartementet vurderer andre virkemidler for å bremse boligprisveksten.

Følg markedene med DN Investor

- Anbefalt fra DNtv:

- Tenk deg om før du låner til pipa
DNs Bård Bjerkholt kommenterer boligprisene.
03:31
Publisert:
 

Bruker tacos mot Trump
Da en Trump-støttespiller advarte mot meksikanske taco-boder på hvert gatehjørne, ble det fart i presidentkandidat Gary Johnsons tilhengere.
01:38
Publisert:

Ny episode av DN-podkast: Vil delingsøkonomien føre til at bedriftene forsvinner?

 

Vi vil gjerne høre fra deg! Hva synes du om finansredaksjonen? Gi oss tilbakemelding: mre@dn.no

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.