Klassiske Frogner-leiligheter med god takhøyde, stukkatur og rosetter har stor etterspørsel. Og hvis de i tillegg kan lokke med grøntarealer rundt bygget, forhage og kanskje til og med p-plass og heis - da blir de solgt med én gang, ifølge advokat/megler i adv. Sem og Johnsen Eiendomsmegling, Camilla Sem.

- Mindre leiligheter er også veldig populært. Der blir det nok vanlig med kvadratmeterpriser på over 100.000 snart, sier hun til DN.

Boligprisene i Oslo fortsetter taktfast oppover, og ingenting tyder på at det vil avta med det første. I forrige uke senket flere av de største bankene boliglånsrenten nok en gang - noe som gjør det enda billigere å låne mer.

Og det aller høyeste prisnivået har Frogner i Oslo. Her ligger gjennomsnittlig kvadratmeterpris på leiligheter på 67.200 kroner, ifølge eiendomsmeglerbransjens boligstatistikk for mai. Til sammenligning er snittprisen på leiligheter i Oslo (totalt) 55.400 kroner.

Rives vekk til langt over takst

Men mange objekter går langt over takst:

I mars skrev DN om en ettromsleilighet på 21 kvadratmeter på Frogner med stort oppussingsbehov som ble solgt for nesten to millioner kroner - en halv million over takst. Det utgjør en kvadratmeterpris på hele 93.000 kroner. I tillegg måtte eieren regne med å legge inn 250.000-300.000 i oppussing.

Les hele saken her: Ett rom på Frogner = to millioner kroner

I en miniserie på fem artikler tar DN for seg fem av de mest attraktive bydelene i Oslo å kjøpe bolig i: Grünerløkka, St. Hanshaugen, Gamle Oslo, Majorstuen og Frogner. Hvilke gater er mest populære å bosette seg i - og hva er boligkjøperne i hvert område mest opptatt av?

Camilla Sem sier at kjøperne på Frogner gjerne vil ha «alt».

- De vil gjerne ha både heis, peis, balkong og parkering. Men det er ikke så lett å «score» på alle disse kriteriene i denne bydelen. Jeg selger til flere som firer på kravene for å kunne bo akkurat der de helst vil, sier hun.

De mest attraktive gatene

- For ikke så lenge siden solgte jeg en leilighet i fjerde etasje uten heis til et ektepar i slutten av 50-årene. For så vidt en uventet kjøper, men beliggenheten, sjarmen og bygget ble utslagsgivende. Orket de ikke å gå trappene etter noen år, fikk de bare selge igjen, sa de. Dette viser blant annet betydningen av flott arkitektur, skjermede og grønne omgivelser, sjarm og atmosfære, som fort kan kompensere for andre mangler.

- Hvilke gater er mest attraktive for boligkjøpere på Frogner?

- Oscars gate, Kruses gate, Lille Frogner Allé, Munthes gate, Eckerbergs gate, Odins gate, Tidemands gate, Gyldenløves gate, Nordraaks gate, Gabels gate er noen av dem. Men det finnes flere, blant annet området rundt Gimletoppen med Gimle terrasse, Sophus Lies gate, Thomas Heftyes gate og Eliesenbergveien. Videre er jo Bygdøy en del av Frogner bydel og svært etterspurt, svarer Camilla Sem.

Hun ramser opp flere andre gater, og må også nevne området rundt Briskeby/Uranienborg og Inkognitoveien nær Slottet.

- Det finnes perler overalt innenfor denne bydelen, sier Sem, som selv er født og oppvokst på Frogner i Gyldenløves gate og har jobbet her de siste 30 årene.

- Det har vært en formidabel prisvekst i dette området, sier hun.

- Leiligheter som har «alt»

Også megler/partner Cecilie Beckmann hos Eie eiendomsmegling Frogner har lang fartstid som megler i denne attraktive bydelen.

- Jeg har sittet på Frogner i 30 år, med unntak av et par år, forteller hun.

- Frogner har noen helt spesielle gater som alltid har hatt en høy pris i forhold til boligmarkedet generelt, som Krusesgate, Lille Frogner Allé, Tidemandsgate, Nordraaks gate, Gimle terrasse, Frizners gate og øverst i Skovveien. De mest attraktive områdene er rolige områder med mye grønt, som toppen av Gimle, toppen av Krusesgate, og så videre.

- Hva har du inntrykk av at Frogner-kjøperne er på jakt etter?

- De vil ha solrik uteplass, garasje, heis, peis - og gjerne en bolig med oppussingsbehov, sier hun.

Cecilie Beckmann har et enkelt og greit svar på hva som går aller først: - Leiligheter som har «alt» går fort og høyt i pris.

Les de andre sakene i serien her:

Her har boligprisveksten vært vill de siste årene

- Om drømmeleiligheten er 30 kvm eller 200 kvm, vil den uansett bli solgt til en spinnvill pris  

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.