St. Hanshaugen er et av de mest populære boligområdene i Oslo - og har hatt en sterk prisvekst det siste året.

- ALT går nå om dagen. De boligene vi opplever at folk ringer inn og se før oppsatt visning, er spesielt de med balkong. Og er boligen syd- eller vestvendt, så blir det halleluja-stemning, sier eiendomsmegler og partner Thomas Ringsvold hos Ihus St. Hanshaugen og Bislett Eiendomsmegling til DN.

Dette er de mest attraktive gatene på St. Hanshaugen, ifølge megleren: Geitmyrsveien, Vallegata, Anton Schjøts gate, Pavels gate, Eugenies gate, Herman Fossgate og gatene i Lindern Haveby.

- De beste områdene er Valle, Lindern Haveby, Bolteløkka og området rundt St. Hanshaugparken, sier Ringsvold.

- Hva er kjøperne på St. Hanshaugen på jakt etter?

- Den store drømmen for kjøpere flest er drømmen om den klassiske bygårdsleiligheten fra 1890-tallet med stor takhøyde, store vinduer, rosetter, stukkatur, doble fløydører, peis og selvfølgelig balkong, sier han.

Norsk særegenhet: - Det er litt perverst i Norge

- Firer ofte litt på beliggenheten

Thomas Ringsvold bor selv i området.

- Alle syv som jobber på kontoret vårt her på St. Hanshaugen enten bor eller har bodd i bydelen, og fem av syv bor her fortsatt. Selv elsker jeg St. Hanshaugen, sier han.

I en miniserie på fem artikler tar DN for seg fem av de mest attraktive bydelene i Oslo å kjøpe bolig i: Grünerløkka, St. Hanshaugen, Gamle Oslo, Majorstuen og Frogner. Hvilke gater er mest populære å bosette seg i - og hva er boligkjøperne i hvert område mest opptatt av?

Les saken om Grünerløkka her: Her har boligprisveksten vært vill de siste årene

- Beliggenhet på Haugen har selvfølgelig mye å si for sluttprisen. Men siden det ofte går lang tid mellom hver gang leiligheten som har «alt» dukker opp, firer kjøperne ofte litt på beliggenheten, sier Ringsvold.

- Om det skulle være noen tvil: Drømmeleiligheten er følgende: Klassisk bygård fra 1890, balkong, andre eller tredje etasje, p-plass, tilbaketrukket beliggenhet, ikke noe innsyn og gjerne utsikt. Om denne leiligheten er 30 kvm eller 200 kvm, vil den uansett bli solgt til en spinnvill pris, sier han.

- Vil ha det lille ekstra

Eiendomsmegler Knut Christopher Soltvedt hos DNB Eiendom på St. Hanshaugen/Sagene ramser opp flere av de samme gatene som Thomas Ringsvold gjør:

- De som oftest går igjen er Herman Foss gate, Geitmyrsveien, Collets gate, Fougstads gate og Akersbakken, og St. Hanshaugen er uten tvil det beste området. Dette er Oslo sentrum øst sin vestkant. Folk har penger, men trenger ikke å vise det, sier han.

Øverst på ønskelisten står balkong. Men heis, utsikt og garasje er også ettertraktet, ifølge Soltvedt.

- Hva går først?

- Leiligheter som har det lille ekstra. I dagens marked vil man helst ha en bolig i 2.-4. etasje med solfylt balkong, sier Knut Christopher Soltvedt.

Les også: Oslo-leilighet på 34 kvadratmeter gikk for 3,2 millioner

Her faller boligprisene mest - og minst

- «Prime Oslo» er på vei mot 100.000 per kvm - og det er ingen ublu pris  

- Vi trenger en normal prisutvikling

- Vi trenger en normal prisutvikling
Finansminister Siv Jensen (Frp) setter ut det hun selv kaller et "blinkende trafikklys".
02:12
Publisert:

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Se DNTV: Laks minutt for minutt

Laks minutt for minutt
Laks minutt for minutt
00:24
Publisert: